Donirajte

Pomozite nam da budemo glasnici dobrih stvari i neophodnih promjena.

Karticama možete donaciju uplatiti putem Paypal sustava (nije potrebno da ste korisnik)

paypal.me/arktik2018

Podaci za bankovne uplate

Primatelj: ARKTIK
Mjesto: Zagreb
Opis transakcije: donacija
Banka: RBA
IBAN žiro-računa: HR2124840081135086114

Što ćemo financirati vašim donacijama?

S vašim donacijama financirat ćemo:

 • 8 umjetničkih projekata u prvih godinu dana,
 • zaposliti na puno radno vrijeme jednog producenta ili producenticu te
 • pokriti troškove marketinga i internetske stranice.

Također možete pridonijeti i pomaganjem da se glas o ovoj kampanji proširi kako bismo ostvarili ove projekte i osvijestili hitnost za pozitivne promjene u društvu.

Kako možete donirati?

 • Trajnim nalogom omogućit ćete naše redovno poslovanje, troškove održavanja internetskih stranica, marketinga, komunikacija i producentice koju želimo zaposliti na puno radno vrijeme.
  • Trajni nalog u vašoj banci možete ugovoriti na željenu mjesečnu svotu koju će banka jednom mjesečno uplaćivati na račun Umjetničke organizacije “ARKTIK – Institut za budućnost”.
 • Jednokratnom donacijom omogućit ćete da naše tekuće umjetničke projekte ostvarimo i da naše vizije postanu stvarnost.
  • Jednokratnu donaciju možete uplatiti odmah direktno na račun Umjetničke organizacije “ARKTIK – Institut za budućnost”.

Što dobivate? 

 1. 2% Vašeg godišnjeg prihoda (ako ste fizička osoba) ili dobiti (ako ste pravna osoba) prema odredbama hrvatskih Zakona o porezu na dohodak i porezu na dobit smatra se poreznom olakšicom odnosno porezno priznatim rashodom. Tako ćete na kraju godine ako kao fizička osoba predajete zahtjev za povrat poreza moći potencijalno ostvariti veći povrat poreza, a kao pravna osoba manju poreznu obvezu.
  • ARKTIK će po primitku Vaše donacije na adresu e-pošte koju nam dostavite poslati potvrdu o uplaćenoj donaciji tj. dokument koji možete koristiti kao poreznu olakšicu.
 2. Postat ćete naša VIP osoba, naš VVP (Vrlo Važan Prijatelj) te ćete na našim predstavama, koncertima i filmskim prikazivanjima imati uvijek mjesto kakvo VIP i VVP zaslužuju. Također ćemo, uz Vaše, dopuštenje objaviti razglednicu zahvale na našem Facebooku i www stranici.
 3. Možete očekivati poklone iznenađenja od nas pri svakom novom projektu: suvenire s predstava, postere i knjižice poezije, i sve to potpisano od glumaca i autora s porukom samo za Vas!
 4. Druženje! Da! Rado ćemo se poslije svake predstave podružiti s Vama, moći ćete se fotografirati s glumcima i glazbenicima, porazgovarati o umjetnosti, svijetu i uživati u piću kojim ćemo nazdravljati uvijek novim i značajnijim projektima!
 5. Radost i osobno ispunjenje koje ćete osjetiti nakon našeg koncerta, predstave ili filma, kad shvatite da ste sudjelovali u stvaranju umjetnosti koja progovara o temama o kojima se treba govoriti više i najviše, bit će neprocjeniv dar i nemojte ga propustiti uzeti!