Dokumentarni film “Disanje kvarta”

“Disanje kvarta” odnosi se na program besplatnih kazališnih radionica za građanstvo koje su se održavale u Kulturnom centru Travno u sklopu projekta SuKultura, a organizaciju radionica sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Kao produkt kazališne radionice izvedena je predstava u sklopu programa Kultura za sve!, kreirana s polaznicima i voditeljima koji su tijekom 6 zajedničkih susreta istraživali kako “diše kvart” na raznim unutarnjim i vanjskim lokacijama novozagrebačkih kvartova, a ovom prilikom najavljen je i dokumentarni film “Disanje kvarta” nastao tijekom održavanja radionica. 

Trailer:

Tijekom radionica kazališno-performativni zadaci vježbani su metodom improvizacije, individualne i grupne, uz učenje stvaranja zvučnih slika na ove teme, tekstualnog sadržaja, pokreta, scenografije i rekvizita. Reciklabilni i/ili otpadni materijali poslužili su kao rekviziti i kostimi koji su se koristili u predstavi. Izvedba je govorila o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva, a upravo su kvartovi Novog Zagreba poslužili kao inspiracija i scenografija za osobne priče polaznika s naglaskom na aktualnim temama. 

Umjetnička voditeljica:
Vesna Mačković

Voditelji kazališnih radionica:
Irena Boćkai, Vilim Matula

Naratorica:
Vesna Mačković

Snimanje, scenarij, montaža:
Sven Copony

Glazba i zvuk:
George Stanciu

Polaznici i izvođači: Suzana Čuljak, Miljenka Frančić, Nataša Jurišić, Jelena Kalaica, Marta Kolega, Ante Korlat, Ljubica Lozančić, Višnja Pešić, Sven Šimunović, Mirna Varga, Tatjana Vlašić, Pavel Zrnić

Galerija fotografija predstave i kazališnih radionica “Disanje kvarta”

Autori fotografija: Edita Sentić, Sven Copony, Irena Boćkai 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Domino.

Radionice se održavaju u sklopu projekta Sukultura
Partneri na projektu su:

Organizaciju radionica i izradu video materijala sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

You may also like...