Rezultati: javni poziv za plesne produkcije (Međunarodni dan znakovnih jezika)

Rezultati javnog poziva

Zahvaljujemo svim prijaviteljima na prijavi i interesu da svoj novi rad stvaraju u produkciji umjetničke organizacije ARKTIK – Institut za budućnost.

Umjetnička voditeljica Instituta za budućnost Vesna Mačković na našem prvom javnom natječaju odabrala je koncept koji je prijavio Žak Valenta pod radnim naslovom “I riječ tijelom postade”.

Kako nemamo vremena pisati argumentaciju za pojedinačne radove s razlozima odbijanja, vjerujemo da za buduće prijave na naše natječaje može pomoći popis najučestalijih razloga neprolaska radova na ovom natječaju, počevši s najčešćima:

  • površno i nepažljivo čitanje uvjeta natječaja uslijed čega su prijavljivani ili već potpuno gotovi radovi (dakle reprize, a mi smo tražili premijere) ili radovi koji bi bili dorađivani (a pri čemu nije ni riječju opisano kako bi se rad dogradio u smjeru na natječaju zadanog koncepta)
  • površno i čini se nezainteresirano čitanje koncepta pri čemu je prijavitelj “fulao ceo fudbal” i predao koncept koji nema nijednu dodirnu točku sa znakovnim jezikom, a kamoli na natječaju zadanim konceptom 
  • predan je kako smo tražili koncept novog premijernog rada, no koji previše sliči na prijašnje radove prijavitelja

Odabrani rad Žaka Valente  vjerujemo da će prići  najbliže konceptu koji smo zadali uključujući u izvedbu plesnog izvođača, izvođača sa znanjem euritmije i izvođača koji koristi znakovni jezik, a polazeći iz inspiracije plesnim jezikom Pine Bausch. Veseli nas ova suradnja i nadamo se da ćete prisustvovati premijeri čiju lokaciju ćemo ovih dana javno objaviti.

Zainteresirani autori mogu se upisati na našu mail listu za obavijesti o budućim javnim natječajima za financiranje umjetničkih radova, nadamo se i financiranje repriza postojećih jer smo vrlo svjesni kako ih kritično nedostaje, a obuhvatit ćemo osim izvedbenih umjetnosti i radove audio-vizualnih umjetnika, glazbenika, te širi spektar suvremenih umjetnosti.

Https://www.arktik.eu/mail-lista-newsletter/

Molimo buduće prijavitelje da pažljivije čitaju koncepte kako ne bi gubili i svoje i naše vrijeme na prijavnicama i imajte na umu da smo skloni poticati suvremenu umjetnost, eksperiment, inovativnost i multidisciplinarnost u vašim prijavama kao i provokativni pristup zadanim temama u svrhu propitivanja svijeta i umjetnosti iz kuteva koji ni autorima ni publici ne moraju nužno biti najugodniji.

Plesna predstava povodom Međunarodnog dana znakovnih jezika ostvaruje se uz potporu Ministarstva kulture i inicijative Umjetnost dostupna svima umjetničke organizacije ARKTIK – Institut za budućnost.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *