Fotoizvještaj s javnog nastupa radionice “Disanje kvarta”

“Disanje kvarta” odnosi se na program besplatnih kazališnih radionica za građanstvo koje su se održavale u Kulturnom centru Travno u sklopu projekta SuKultura, a organizaciju radionica sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Kao produkt kazališne radionice izvedena je predstava kreirana s polaznicima i voditeljima koji su tijekom 6 zajedničkih  susreta istraživali kako “diše kvart” na raznim lokacijama unutarnjim i vanjskim lokacijama novozagrebačkih kvartova. Predstava  je izvedena u nedjelju 12. 7. u 21 sat na velikoj sceni Kulturnog centra Travno u sklopu programa Kultura za sve!

Tijekom radionica kazališno-performativni zadaci vježbani su metodom improvizacije, individualne i grupne, uz učenje stvaranja zvučnih slika na ove teme, tekstualnog sadržaja, pokreta, scenografije i rekvizita. Reciklabilni i/ili otpadni materijali poslužili su kao rekviziti i kostimi koji su se koristili u predstavi.

Radionice i probe
(fotografija: privatni albumi korisnika)

Izvedba je govorila o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva, a upravo su kvartovi Novog Zagreba poslužili kao inspiracija i scenografija za osobne priče polaznika s naglaskom na aktualnim temama. 

Izvedbom u KUC Travno zaokružena su kazališna druženja s polaznicima radionice “Disanje kvarta” koji su izveli predstavu koja progovara o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva u kriznim situacijama i u vrijeme prijelomnih društvenih drama. 

Umjetnička voditeljica: Vesna Mačković
Voditelji radionice i suautori predstave: Irena Boćkai i Vilim Matula
Kostimi: Martina Glavaš
Fotografija: Edita Sentić
Snimatelj: Sven Copony
Izvođači: Suzana Čuljak, Nataša Jurišić, Jelena Kalaica, Ante Korlat, Ljuba Lozančić, Sven Šimunović, Mirna Varga, Tatjana Vlašić, Pavel Zrnić

Fotografije s generalne probe
(fotografija: Edita Sentić)

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Domino.

Radionice se održavaju u sklopu projekta Sukultura
Partneri na projektu su:
Organizaciju radionica sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)