POZIVNICA Impronedjeljci u Vinylu: ARKTIK duo – Vesna Mačković i Želimir Schauer

Zagrebački Vinyl klub u Bogovićevoj 3, nadomak Jelačić placa, u svom bogatom repertoaru improvizacijskog jazz i rock programa 29. travnja 2019. po prvi puta ima priliku ugostiti i glazbeni kolektiv ARKTIK. Dio je to Vinylove programske platforme Impronedjeljci.

Impronedjeljke organizira umjetnička organizacija Cargo u suradnji s klubom Vinyl. Na sudjelovanje se pozivaju glazbenici, performeri, plesači, pjesnici, vizualni umjetnici i svi oni koji u formi slobodne improvizacije pronalaze prostor za ekspresiju, istraživanje, komunikaciju, umjetničku slobodu i kreativnost.

Vesna Mačković
Vesna Mačković

Vesna Mačković, osnivačica i voditeljica glazbenog kolektiva ARKTIK, s kojim je u siječnju 2019. predstavljala Hrvatsku na međunarodnom obilježavanju Rođendana umjetnosti uz prijenos uživo na 20-ak europskih i sjevernoameričkih radio postaja, ovom prilikom nastupa u duetu s jednim od članova spomenutog glazbenog kolektiva – Želimirom Schauerom.

Vesna Mačković multidisciplinarna je umjetnica, a glazba je samo jedan od vidova njenog izražavanja. Glazbeni projekti i suradnje Vesne Mačković već su prepoznati u Brazilu, Rusiji i Kazahstanu.

Želimir_Schauer - elektronika, bas gitara
Želimir_Schauer – elektronika, bas gitara

Dok se Vesna svojim glasom poigrava miksajući ga kroz efekte i loopere raznih iPad aplikacija, Želimir Schauer u izvedbu donosi klavijaturu i synth. Želimir pored glazbe u vlastitoj produkciji piše i snima kratke filmove, svira u nekoliko eksperimentalnih sastava i uz pomoć klavijatura, gitare i ostalih instrumenata nalazi vlastite zvukove.

REZERVACIJA ULAZNICA

Ulaznice su dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” te se na ulazu u klub samo preuzimaju, a pri izlasku posjetitelji sami upisuju cijenu ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu izvedbom.

Oni kojima je bitno da im se osigura sjedeće mjesto molimo rezervirajte putem info@arktik.eu ili SMS /Viber /Watzup 0992004040

CJELOVITA SNIMKA koncerta svjetske premijere dostupna je na Vimeo on Demand platformi. Podržite daljni rad kolektiva ARKTIK najmom ili kupnjom videa cijelog koncerta u videoteci: vimeo.com/ondemand/arktikworldpremiere i uživajte u audiovizualnom događaju koji je već obišao svijet.

Pretplata na pozivnice za buduće koncerte, filmske i kazališne premijere, ali i audicije kolektiva ARKTIK:
http://www.arktik.eu/mail-lista-newsletter/

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)