Otvorena ARKTIK-ova galerija u hrvatskom paviljonu na bijenalu digitalne umjetnosti The Wrong

U sklopu IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost otvara galeriju u hrvatskom paviljonu kroz projekt Pivilion na dosad najvećem bijenalu digitalne umjetnosti The Wrong. Galerija je otvorena na izlagačkom mjestu na darknet platformi iza koje stoje organizatori Format C @ The Wrong – New Digital Art Biennale te producent Hacklab01. #pivilion_dot_net paviljon bazira se na inkluzivnoj kuraciji sadržaja, a fokus mu je na prezentiranju digitalne hrvatske ali i transnacionalne umjetnosti. 

Kako do izložbe?

Izložba će se moći posjetiti putem URL (onlajn) te IRL (uživo).

URL

Online izložba se može posjetiti na sljedećoj poveznici: https://pivilion.net/pavilion/ ili putem the Tor browser na pivilionumi6b3kg.onion/pavilion

ARKTIK-ova galerija nalazi se na darknetu na poveznici arktik4w4ps4lrda.onion
Projekt traje tijekom čitave 2020. godine.

IRL

Uživo od 9. do 15. prosinca 2019. godine u SCHEIER centru (na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec). Otvorenje izložbe je 9. prosinca u 18 sati, a nakon izložbe posjetitelji mogu sudjelovati i u besplatnoj i za sve otvorenoj radionici o umjetnosti na darknetu.

Koncept izložbe

Ova suradnja desila se iz želje za omogućavanjem (vizualnim) umjetnicima da svoje radove predstave javnosti na neklasičan način. Radovi su izloženi online, umjesto u nekom galerijskom prostoru ili muzeju. Organizatorima je bitno da radovi budu vezani uz društveno relevantne teme. Time se želi ukazati na određene teme iz javnog života te potaknuti gledatelja na kritičko promišljanje tih tema. Također, organizatori žele omogućiti jedan sasvim novi život radovima koji su nakon zatvaranja izložbe na kojoj su prezentirani postali nedostupni zainteresiranim konzumentima.

Radovi hrvatskih umjetnika

  • _new world 4, Ivana Tkalčić
  • Gdje je nestalo 100 kuna Marijan Crtalić
  • Priča o vodi Vladimir Big
  • Collage my life with the chaos of trouble Maše Gavran

Partneri

The Wrong:

https://thewrong.org/

https://www.facebook.com/thewrongbiennale

https://www.instagram.com/thewrong.biennale

Format C

https://formatc.hr/

https://www.facebook.com/inqinc

https://www.facebook.com/groups/formatc.artorg

https://www.instagram.com/formatc_artorg

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)