PREMIJERA: Moj govor (Robson Catalunha i Vesna Mačković)

Moj govor (vizualno rješenje: Antonio Dolić)
Moj govor (vizualno rješenje: Antonio Dolić)

Brazilski umjetnik Robson Catalunha i Vesna Mačković nakon višegodišnjih susreta od 2017. u New Yorku u rezidenciji Boba Wilsona i brazilskom São Paulu na festivalu Satyrianas donose njihov prvi zajednički kazališni rad. Premijera predstave “Moj govor / Meu discurso” stvara se u Zagrebu tijekom rujna 2019. godine i u listopadu premijerno izvodi u zagrebačkom MSU i kazalištu Satyros u São Paolu u Brazilu (uz potpore Ministarstva kulture i Grada Zagreba i prostora MSU-a i kazališta Satyros).

Premijera

5.-6.10.2019., 20h MSU, Zagreb (Gorgona), Hrvatska 
18.10.2019., 21h, 19.10.2019., 19h, Satyros, São Paulo, Brazil

Video najava: Moj govor / Meu discurso / My speech (Vesna Mačković, Robson Catalunha)

Autori i izvođači:

Vesna Mačković i Robson Catalunha
Glazba i video: Vesna Mačković
Svjetlo: Andrija Santro (Hrvatska), Tiago Capella Zanota (Brazil)
Fotografija i video: Hrvoje Zalukar, Ivan Marinković 
Asistentica video snimatelja: Eva Milković

Inicijativa "Umjetnost dostupna svima"

ULAZNICE su dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj posjetitelji ulaznice samo rezerviraju i pri izlasku s događaja ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu primljenim sadržajem upisuju na prazno polje cijenu i plaćaju. 

REZERVACIJE: info@arktik.eu ili SMS / Viber / Whatsapp 099 200 40 40

Facebook event: https://www.facebook.com/events/559179574826750

Koncept

Dvoje umjetnika, Vesna Mačković iz Hrvatske i brazilski umjetnik Robson Catalunha odabran iz brojnih Vesninih međunarodnih suradnji na 4 kontinenta, u ovom izvedbenom radu preispituju svoje (ne)mogućnosti međusobne komunikacije uzrokovane potpuno različitim materinjim jezicima. Tijekom svojih umjetničkih putovanja njihova iskustva i umjetničke suradnje stvorili su izvorište glasova i glasanja ljudi u različitim kulturama, jezicima, sferama društvenog života. Iz ove polazišne točke dvoje umjetnika kroz zastrašujuće ali i komične usporedbe današnjeg političkog glasanja i vokalizacija te preko eksperimentiranja iskonskim glasovima od pračovjeka do današnjeg civiliziranog čovjeka istražuju koliko su sposobnosti komunikacije humanoida zapravo promijenjene kroz povijesne ere i stoljeća.

Što govoriš ti, a što govorim ja? Koji je govor moj, a koji tvoj? Prepoznaješ li moj glas ili je strano sve što glasam iz sebe?

Koristeći i metode fizičkog kazališta ovaj eksperiment teksta i glasa odvest će umjetnike u međusobno preispitivanje kroz jezike njihovih tijela. 

Odakle su? Kamo idu? Prepoznajemo li njihov govor? Gdje prestaju njih dvoje i gdje počinju svi oni?

Foto s premijere (Hrvoje Zalukar)

Foto najava (Hrvoje Zalukar, samo Bijela kuća: Ivan Marinković, grafička rješenja: Antonio Dolić)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)